Dietetyka, catering
Czas trwania kursu: 30 godzin
W programie nauczania:
- zasady żywienia
- dietetyka
- komponowanie jadłospisów
- obsługa konsumenta
- marketing w gastronomii
- organizacja usług kateringowych - dietetyka
- podstawy działalności gospodarczej
Po ukończeniu kursu słuchacz potrafi:
- prowadzić profesjonalny catering
- kalkulować koszty organizacji i obsługi imprez, konferencji, targów i kongresów
- dobierać ilościowo i jakościowo właściwe surowce niezbędne do przygotowania potraw
- opracować odpowiednią dietę z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klientów
Po ukończeniu kursu absolwent otrzymuje:
- zaświadczenie na druku Ministerstwa Edukacji Narodowej o ukończeniu kursu
Program kursu może ulec zmianie w zależności od wymagań uczestników.
Więcej informacji uzyskasz w sekretariacie szkoły lub pod numerem telefonu.
Zapisz się on-line i zarezerwuj sobie miejsce.